-MÜZEDE BULUŞALIM-
TEMPO TUR, Ankara merkezde fazla bilinmeyen müzeleri günışığına çıkararak tanıtmak, korumak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla yine bir ilke daha imza atarak uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Dünyanın ilk ve en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış topraklarımızda yeşeren zengin kültürel mirasımızın tanıkları müzelerimize dikkat çekmek, gelişmelerine ve sayılarının artmasına katkıda bulunmak ve bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak
amacıyla “MÜZELERİMİZİ YAŞATALIM” projemizi hayata geçirdik.
2011 - 2014 yıllarını kapsayacak bu uzun soluklu sosyal sorumluluk projemiz kapsamında, sonbahar ve kış döneminde (Kasım-Aralık-Ocak-Şubat, Mart ) ücretsiz olarak Müze gezileri düzenleyeceğiz.
Ankara merkezde toplam 49 adet müze var.
Bu müzelerin kaçını ziyaret ettiniz? En son ne zaman müzeye gittiniz?
Ulucanlar Cezaevi Müzesi Turu
Ulucanlar Cezaevi, 81 yıllık faaliyet süresi içinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Necdet Adalı, Mustafa Pehlivanoğlu ve İskilipli Atıf Hoca'nın da bulunduğu 19 kişinin idam edilmesiyle, işkencelerle hafızalardaki yerini aldı. Altındağ Belediyesi, çoğu kişinin hatırlamak dahi istemediği bu mekanı, aslına uygun olarak dizayn ederek “hoparlörlerinden çığlık seslerinin” duyulduğu, koğuşlarda balmumundan mahkumların bulunduğu, o günlere yaşamak isteyenlere bir süre için de olsa “mahkumluğu yaşatacak” tecrit odalarının yer aldığı müzeye dönüştürüldü.
Gezi Tarihi: 28 Ocak Cumartesi
Buluşma Yeri: Tempo Tur Önü Saat 13:00 (Dönüşte aynı noktaya bırakılacaktır.)
Müze Önü Saat: 13:30
Yaklaşık Gezi Süresi: 2 saat
Kontenjan 27 kişi ile sınırlıdır.
Lütfen e-posta ile (tempo@tempotur.com.tr) ile kayıt yaptırınız.
-Rezervasyonunuzun kabul edilebilmesi için Tempo Turizm
e-posta gruplarından (Google, Facebook, Twitter, FriendFeed ) birine üye olmanız gerekmektedir.